Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Incendiul la Liceul „Liviu Deleanu”: Cine va plăti pagubele

16 apr. 17:15   Societate
1862 0

Incendiul produs la Liceul „Liviu Deleanu” din Capitală, în data de 5 aprilie curent, a afectat cel mai grav sala de mese a cantinei și zona administrativă a instituției.

Focul a distrus mai multe bunuri și a fost necesară schimbarea tencuielii afectată de fum. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Consens Național” de la RLIVE TV, la care au participat Andrei Pavaloi, șef-adjunct al Direcției Generale Educație, Tineret și Sport Chișinău, și Dumitru Vieru, șef adjunct al Direcției prevenție IGSU.

Reprezentantul Primăriei a afirmat că o comisie formată din mai mulți specialiști va stabili suma exactă a pagubelor produse de incendiu, transmite realitatea.

„Este nevoie de aproape un milion de lei pentru schimbarea mai multor uși și geamuri care au avut de suferit în urma incendiului. Trebuie restabilite traseele de alimentare cu energie electrică, tavanul în sala de mese, schimbată faianța și gresia afectate. Suma finală va fi gata pînă la finele săptămînii după ce vom avea toate rapoartele gata și în baza acestora vom înainta pretenții de plată către agentul economic care se face vinovat de producerea incendiului”, a spus Andrei Pavaloi.

Potrivit lui, autoritățile urmează să stabilească și legalitatea executării lucrărilor de construcție în timp ce în școală erau prezenți aproape două mii de elevi.


Dumitru Vieru, șef adjunct al Direcției prevenție IGSU, a menționat că intervențiile cu foc deschis sînt periculoase și nu sînt recomandate în clădiri cu aglomerări umane. Salvatorii au stabilit trei ipoteze ale producerii incendiului.

„Prima versiune era suprasolicitarea rețelelor electrice, aceasta ipoteză reieșea din numărul mare de utilaje conectate care ar putea suprasolicita rețelele din subsolul liceului. A doua cauză examinată era fumatul admis de unii angajați care lucrau acolo și cauza a treia probabilă este o scînteie produsă în urma sudării. Reieșind din analiza efectuată s-a stabilit că cea mai probabilă este versiunea a treia”, a lăsat să se înțeleagă Dumitru Vieru.

Amintim că incendiul avut loc vineri, 5 aprilie. Potrivit IGSU, "focul a cuprins demisolul instituției de învățămînt. Elevii au fost evacuați din clădire pentru evitarea intoxicării cu produsele de ardere. Victime nu au fost raportate".

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?