COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un nou lot de 100 mii teste Covid-19 urmează să fie livrat în țară

Un nou lot de 100 mii teste Covid-19 urmează să fie livrat în țară

La moment Republica Moldova dispune de circa 20 mii de teste, 12 mii fiind dintre cele aduse din China. Potrivit Șefului ANSP, Nicolae Furtună riscul de a rămîne fără teste nu există, iar la sfîrșitul săptămînii viitoare urmează să fie livrate alte 100 mii de teste.

„Nu există riscul să rămînem fără teste. Din lotul adus din China mai avem 12 mii teste, la ziua de azi au fost completate cu teste din partea OMS. Avem în stoc circa 20 mii, în zilele acestea am petrecut achiziția pentru procurarea unui nou lot a 100 mii teste, a fost încheiat contractul, este desemnat cîștigătorul, deci livrarea urmează să se facă în zilele următoare, poate chiar la sfîrșitul săptămînii viitoare vom avea lotul cu un termen de valabilitate”, a declarat Furtună, citat de unimedia.

Anterior Ministra Sănătății a declarat că în luna iulie urmează să fie livrate alte circa 30 mii teste, un lot fiind din Coreea de Sud, iar altul din sursele Fondului Global.


Amintim că la mijlocul lunii aprilie a fost livrat ajutorul din China, constituit din mai multe echipamente de protecție, dar și cele 80 de mii de teste. Lotul din China includea peste 80 mii de kituri de extracție, peste 280 mii de respiratoare KN 95, peste 600 mii de perechi de mănuși medicale, 50 mii tuburi de prelevare, mii de ecrane și ochelari de protecție, combinezoane, termometre cu infraroșu și alte echipamente de protecție.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load