COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd va avea loc al doilea val de COVID-19

Cînd va avea loc al doilea val de COVID-19

Un nou focar de infecție COVID-19 este posibilă în toamna, deoarece în lunile reci ale anului, în partea europeană bolile respiratorii obișnuite și coronavirusurile cunoscute anterior demonstrează o mai mare activitate și există motive să credem că noul coronavirus SARS-CoV-2, de asemenea, va depinde de vreme.

Despre aceasta a declarat într-un interviu pentru RIA Novosti unul dintre cei mai importanți virusologi germani, director al institutului de virusologie și de cercetare HIV pe lîngă facultatea universității din de Bonn, profesorul universitar Hendrik Streeck, transmite Noi.md.

"Nu știm încă exact, dar există numeroase date care confirmă acest lucru", a spus el, răspunzînd la întrebarea dacă vom avea o nouă explozie de COVID - 19 la toamnă, similar cu bolile respiratorii.


Potrivit lui, "există o dependență de vreme pentru alte coronavirusuri, cel puțin în Germania".

"Virusurile respiratorii se răspîndesc mai repede pe vreme rece și uscată sau la umiditate ridicată. Se poate presupune că SARS-CoV-2 se va comporta la fel", a spus expertul.

El a menționat că acum cîteva luni "au existat foarte puține cazuri de infecție în Australia, acum numărul lor crește dramatic". "Unul dintre motive ar putea fi faptul că în Australia încep lunile de iarnă", a adăugat el.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load