COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trecutul noului judecăror al Curţii Constituţionale, Vladimir Ţurcan

Trecutul noului judecăror al Curţii Constituţionale, Vladimir Ţurcan

Deputatul Vladimir Țurcan a fost numit judecător la Curtea Constituțională și urmează să-și depună mandatul de ales al poporului. În context, vă propunem să vedeți roadele muncii sale în Parlament.

Vladimir Țurcan a fost deputat între anii 2001-2002, 2005-2010 și din 2014 pînă în prezent.

Potrivit paginii oficiale a Parlamentului, din informația disponibilă, începînd cu anul 2010, deputatul a fost autor și co-autor a 90 de proiecte de iniţiative legislative. Astfel, au fost adoptate – 6, sînt în faza de adoptare – 17, în examinare – 11, au fost respinse – 27 și au fost retrase – 29.


De menționat că, de-a lungul activității în Parlament a fost Președinte al Comisiei juridice, pentru numiri și imunități, prim-vicepreședinte al Parlamentului, Președinte al Comisiei pentru drepturile omului şi relaţii interetnice, iar în actuala legislatură este vicepreședinte al Comisiei juridice, numiri şi imunităţi.

A fost membru al fracțiunii Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, dar în 2009 a părăsit rîndurile acesteia, devenind deputat neafiliat. Începînd cu legislatura precedentă, este membru al fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load