X 
Arşiţa stiri: 175
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Cancelaria de Stat cere anularea deciziei Consiliului orașului Durlești. Care este motivul

3 mai. 18:00   Politică
2940 0

Cancelaria de Stat a atacat în instanța de judecată decizia Consiliului orașului Durlești din 3 aprilie curent prin care s-a votat în mod secret pentru un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) ce permite ridicarea a zeci de blocuri multietajate, în favoarea patronului unei firme de construcții.

Potrivit unui răspuns remis consilierei municipale din cadrul fracțiunii PAS, Anetta Dabija, Cancelaria de Stat a atacat în instanța de judecată decizia Consiliului orașului Durlești care face referință la PUZ-ul de pe strada Tudor Vladimirescu, transmite Noi.md cu referire la zdg.md.

Ziarul de Gardă a scris anteiror că pe strada Tudor Vladimirescu din or. Durlești, suburbia capitalei, ar putea să fie construite zeci de blocuri multietajate într-o zonă rezidențială, după ce un proiect în acest sens a fost aprobat de consilierii locali, prin vot secret, în ședința din 3 aprilie 2024.

Deși anterior majoritatea consilierilor se împotriveau acestui proiect, 14 dintre cei 24 de consilieri au votat pentru, la ultima ședință a consiliului local. Totodată, printr-o decizie de judecată, consilierii au fost obligați să-l aprobe, în favoarea unui patron al unei firme de construcții.

Solicitarea ca pe strada Tudor Vladimirescu să fie construite mai multe blocuri multietajate a venit din partea unui antreprenor local, Vladimir Lupu, fondator al firmei „Vit-Construct-L” SRL, care a cerut ca un teren cu o suprafață de 0,0486 ha să-i fie vîndut la preț normativ și, totodată, să fie adoptat un nou PUZ, prin care să fie modificat regimul de înălțime de pe str. Tudor Vladimirescu, așa încît să permită construcția unor blocuri multietajate.

2
0
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав