COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Procuratura Generală reacționează la acuzațiile lui Năstase

Procuratura Generală reacționează la acuzațiile lui Năstase

După ce Andrei Năstase a declarat, acum cîteva clipe, că procurorul general interimar, Igor Popa, pune la cale o crimă, obstrucționînd începerea unei cauze penale privind uzurparea puterii în stat de către Plahotniuc și alții, și că, acum 40 de minute, dînsul a decis să-l cheme în biroul său pe ex-șeful IGP, Alexandru Pînzari, Procuratura Generală a venit cu o reacție.

„Considerăm aceste declaraţii drept încercare de a exercita o presiune ilegală asupra procurorilor, fapt inadmisibil și inacceptabil. Asigurăm că pe caz va fi adoptată o decizie legală și intemeiată, care va fi comunicată autorului denunţului în modul şi termenul stabilit de lege”, se arată într-un comentariu făcut de Procuratura Generală pentru UNIMEDIA.

Cît despre o eventuală întîlnire a lui Igor Popa cu ex-șeful IGP, Alexandru Pînzari, PG nu ne-a putut confirma, dar nici infirma acest lucru.


Menționăm că ieri, 22 iulie, Andrei Năstase a anunțat că MAI a intrat în posesia scrisorii autorităților elvețiene privind intenția de transmitere a informației către autoritățile RM ce ține de implicarea ex-liderului PD, Vlad Plahotniuc, în scheme de spălare de bani. Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne, Andrei Năstase.

Dînsul a precizat că autoritățile Republcii Moldova urmau să confirme primirea informației pînă la data de 21 iunie curent, dar aceasta a fost tăinuită de ex-procurorul general Eudard Harunjen.

Totodată, Andrei Năstase a cerut Procuraturii Generale ridicarea imunității lui Plahotniuc și Șor și anunțarea acestora în căutare internațională.

La scurt timp, Procuratura a confirmat faptul că primit o scrisoare de la autorităţile elveţiene, prin care informau despre unele tranzacţii suspecte în care ar fi fost implicat și Plahotniuc, precizînd că a expediat „neîntîrziat respectiva informaţie Procuraturii Anticorupţie, fiind dispusă începerea acţiunilor pe marginea acestui demers”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load