X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor s-au întîlnit în ședință

18 apr. 18:30   Politică
2317 0

Membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) s-au întrunit joi, 18 aprilie, în ședință. Pe agendă au figurat mai multe subiecte, printre care ordinul procurorului general interimar cu privire la asigurarea interimatului funcției de procuror – șef al Procuraturii raionului Briceni.

Procurorul din cadrul Procuraturii Teritoriale din Găgăuzia, Nicolai Levandovski, a fost desemnat în funcția de procuror cu activitatea didactică, transmite Noi.md cu referire la zdg.md.

CSP a constatat întrunirea condițiilor de eligibilitate pentru a candida la funcția de procuror de către candidații înscriși în concurs, lansat prin hotărîrea CSP din 11 ianuarie 2024, absolvenții INJ, și anume: Svestal Tatiana, Ghenu Cristian, Mihalaș Ion, Panfil Nicolae, Osoianu Nicu, Iordan Cristian, Malcoci Rozalia, Prepeliță Cristian, Cebotari Doina, Lungu Cristina și Stici Ion.

„(…) A stabili calendarul ședințelor CSP pentru efectuarea procedurilor de selecție a candidaților la funcția de procuror, după cum urmează: pe 8 mai, ora 13:00, vor fi evaluați: Svestal Tatiana, Ghenu Cristian, Mihalaș Ion, Panfil Nicolae, Osoianu Nicu; pe 14 mai, ora 14:00, vor fi evaluați: Iordan Cristian, Malcoci Rozalia, Prepeliță Cristian, Cebotari Doina, Lungu Cristina și Stici Ion (…)”, a declarat Dumitru Obadă.

Procurora din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Tatiana Russu, a fost desemnată de CSP să asigure interimatul funcției de procuroră-șefă a Procuraturii raionului Briceni.


„CSP a hotărît: a aproba interimatul funcției de procuror-șef al Procuraturii raionului Briceni, dispus doamnei Tatiana Russu, prin ordinul procurorului general interimar din 16 aprilie 2024. A transmite prezenta hotărîre procurorului general interimar pentru procedurile administrative corespunzătoare”, a declarat președintele CSP, Dumitru Obadă.

Tatiana Russu activează în sistemul procuraturii din 2008, atunci cînd a fost angajată în funcția de procuroră în cadrul Procuraturii raionului Briceni. În 2016 a fost numită în funcția de procuroră a PCCOCS, Oficiul Nord.

În septembrie 2021 – iulie 2022, Russu a exercitat interimatul funcției de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii raionului Briceni.

„Activitatea mea va fi bazată pe o comunicare corectă cu toți colaboratorii din cadrul Procuraturii raionului Briceni, în vederea îndeplinirii sarcinilor, obligațiunilor doar în interesul legii. De asemenea, voi contribui enorm la sporirea eficienței procurorilor la exercitarea urmăririi penale a organului de urmărire penală constituit în cadrul Inspectoratului de Poliție Briceni și din cadrul direcției regionale Nord (…)”, a declarat procurora, înainte de a fi desemnată în noua funcție.

Președintele CSP, Dumitru Obadă, anunță că concursul pentru selectarea inspectorilor în cadrul Inspecției procurorilor a eșuat. Candidații au obținut următorul punctaj:

Anatolie Galben – 5,12

Ghenadie Gurețan – 4,62

„(…) CSP a hotărît: a aproba nota finală pentru proba scrisă a candidaților admiși în concursul pentru selectarea inspectorilor în cadrul Inspecției procurorilor, inițiat prin hotărîrea CSP din 22 februarie 2024 (…). A încheia prin nerealizare concursul pentru selectarea inspectorilor în cadrul Inspecției procurorilor, inițiat prin hotărîrea CSP menționată (…)”, a spus Dumitru Obadă.

Totodată, s-a decis amînarea evaluării eligibilității candidaților la funcția de procuror, înscriși în mai multe concursuri.

1
0
1
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?