COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Prezentare inedită la Tîrgul de Carte pentru copii (VIDEO)

20 apr. 2018,, 16:51   Societate
5973 0

În aceste zile, la Chișinău se desfășoară Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, unde 150 de edituri din țară prezintă peste 15 mii de titluri de cărți dedicate copiilor.

În cadrul tîrgului, a avut loc o prezentare inedită de carte a psihoterapeutului Mircea Grecu.

Cartea „În ospeție la ursulețul Marmi” reprezintă o carte cu povești terapeutice menite să trateze sufletele copiilor.

„Cartea include cinci povești terapeutice care au drept scop prevenirea comportamentelor problematice la copii de vîrstă preșcolară și școlară mică. Cartea este foarte populară în țări precum, Rusia, Ucraina și România, iar elevi, pedagogi, asistenți sociali și psihologi de la peste 120 de instituții de învățămînt atît din țară cît și de peste hotare sînt implicați în proiectul «O țară independentă»”, a declarat autorul cărții, Mircea Grecu.

Potrivit scriitorului, prin intermediul poveștilor se încearcă a influența comportamentul copiilor prin metoda terapiei narative, astfel realizîndu-se educarea tinerei generații.


Pînă în prezent cartea a ajuns în mai multe înstituții de învățămînt din Rusia, Ucraina, România și Moldova, ea fiind tradusă în limba rusă, ucraineană, engleză și, mai nou, și în spaniolă. Cartea a luat mai multe premii peste hotare, însă cea mai mare dezamăgire a autorului este că, deși cartea se bucură de un real succes în afara țării, acasă el s-a ciocnit cu birocrația.

„Din păcate, la noi în țară e puțin mai greu, e foarte multă birocrație. Oamenii pun accent mai mult pe politic decît pe artă sau cultură. Pe toată lumea o interesează proveniența autorului, dar nu conținutul cărții. Pe multă lume i-a deranjat faptul că această carte a apărut și în limba rusă, cel puțin pe cei de la Minister. Însă noi mergem înainte și credem cu adevărat că cu această carte vom reuși să salvăm generația tînără”, a adăugat Mircea Grecu.

Potrivit criticului literar Maria Pîlchin, cartea nu doar este frumos ilustrată, dar și foarte utilă atît pentru copii, cît și pentru părinți.

„Este o carte despre cum să tratăm prin povești, prin istorioare, prin felul de a nara. Și noi, părinții, avem nevoie să învățăm cum să ne educăm copiii, cum să îi menținem într-o zonă sănătoasă, într-o zonă a normalității”, a conchis Maria Pîlchin.

Totodată, Iurie Bîrsa, directorul editurii „Arc”, a menționat că această carte poate fi găsită în orice editură din Republica Moldova, dar și din România. Cartea vine să cizeleze caracterul copiilor și ajută părinții să educe copiii departe de viciile societății moderne precum, dulciurile, calculatorul, drogurile și altele.

În cadrul lansării de carte elevii din clasa a 2-A al gimnaziului numărul 6 din capitală au prezentat și o piesă de teatru inspirată din poveștile cărții ”În ospeție la ursulețul Marmi”.

De menționat că Salonul Internațional de Carte pentru Copii și Tineret se desfășoară în perioada 19-22 aprilie la Moldexpo.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X