COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Platforma DA despre denigrarea imaginii

25 oct. 14:46   Societate
1692 2

Potrivit unui comunicat de presă emis de Platforma DA acțiunile ce vizează înscenarea dosarului privind transportarea ilegală a cartușelor„Kalașnicov” în Ucraina, în urma căruia președintele Organizației Teritoriale Platforma DA din Chișinău, Ruslan Verbițchi s-a ales cu dosar penal, au fost săvîrșite în scopul denigrării imaginii Platformei la comanda regimului Plahotniuc, transmite Noi.md.

“La data de 22 august 2018, fiind în într-o deplasare de interes personal în Ucraina, la punctul de trecere a frontierei, postul vamal „Palanca”, la ora 03:00, am fost reţinut de către poliţia de frontieră ucraineană sub pretextul efectuării unui control detaliat al automobilului meu de model Dacia Logan. În timpul controlului, poliţiştii ucraineni erau ghidaţi la telefon unde anume să verifice automobilul. În rezultatul verificărilor, poliţia ucraineană a scos din bara de protecţie spate a automobilul muniţii de luptă, sub formă de cartuşe de calibrul 7,62 mm, 60 unităţi, care sînt utilizate la automatul Kalașnicov,” a declarat Ruslan Verbițchi.

În comunicat se precizează faptul că actualele acțiuni ale procuraturii ar fi fost imposibile dacă fostul ministru de Interne, Andrei Năstase nu ar fi dispus investigarea pretinselor ilegalităţi comise de către mai mulţi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova și lichidarea ulterioară a Direcției 5 din cadrul acestei instituții.

„La data de 20 august 2019, am adresat o plîngere Ministrului Afacerilor Interne – Domnul Andrei Năstase, potrivit căreia am solicitat să fie dispusă investigarea pretinselor ilegalităţi comise de către mai mulţi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova (Direcţia a V-a), angajaţi ai organelor procuraturii, instanţelor judecătoreşti, cu atragerea lor la răspundere conform legislaţiei în vigoare,” a mai spus Verbițchi.

Potrivit președintelui organizației Teritoriale Platforma DA din Chișinău, cel mai grav este faptul că, poliţiştii din Republica Moldova au înscenat comiterea unei infracţiuni, ilegal l-au predat pe acesta să fie judecat de către un stat străin, i-au distrus familia, psihologic a fost înjosit și stresat.


În comunicatul emis se precizează că, în octombrie 2021, prin ordonanţa Procurorului General Alexandr Stoianoglo, a fost dispusă efectuarea urmăririi penale de către Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale.

Trei angajați ai fostei Direcții nr. 5, printre care și ex-șeful Valeriu Cojocaru sînt învinuiți de înscenarea transportării ilegale a cartușelor „Kalașnicov” în Ucraina, fapt pentru care Ruslan Verbițchi, președinte al Organizației Teritoriale Platforma DA din Chișinău, s-a ales cu dosar penal.

Două persoane se află în arest, în Penitenciarul nr. 13, iar altă persoană, un nou figurant pe dosar, nu a fost reținut deoarece colaborează cu ancheta.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X