COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 549(+71)   TRATAȚI 252 104     DECESE 6255(+0)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2829
Puterea stiri: 6304
Coronavirus stiri: 7255

Numărul celor depistați cu COVID-19 a scăzut: Explicația specialiștilor

28 mai. 07:26   Societate
1918 2

„În ultima perioadă numărul persoanelor depistate cu COVID-19 a scăzut mai mult ca niciodată în mai bine de un an de pandemie”.

Specialiștii consideră că motivele diminuării cazurilor noi ar fi imunitatea colectivă, respectarea măsurilor antiepidemice și vaccinarea.

Potrivit datelor prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), în luna aprilie curent au fost înregistrate 20.596 de cazuri de COVID-19, iar de la începutul lunii mai și pînă pe 27 mai – 4.148.

„După Paște și Paștele Blajinilor ar fi trebuit să urmeze un trend ascendent, dar noi nu îl observăm. Este o scădere simțitoare, pe care nu am mai avut-o, dar oricum avem mult de lucru. Odată ce a scăzut presiunea asupra noastră, automat raioanele au început să transfere la noi pacienții.

A fost emis un nou ordin, care orientează noi spitale raionale, pentru a transfera pacienții gravi și critici la Institutul de Medicină Urgentă, iar pacienții de gravitate medie la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”.


Noi permitem într-un fel deblocarea spitalelor raionale de COVID. Acum avem 30 – 33 de pacienți în Reanimare, asta tot e mult”, a declarat șeful Departamentului de Anestezie și Terapie Intensivă al IMU, Adrian Belîi.

„Diminuare caatare nu a fost. Diminuarea din 2020 nu a fost de fapt diminuare. Care era capacitatea noastră de testare? Noi acum avem rezultatul acesta din capacitatea de testare de 6 – 8 ori mai mare decît o aveam atunci.

Acum spitalele din R.Moldova practic au ieșit din COVID, pe cînd anul trecut, deși numărul de infectați aparent nu era mare, spitalele erau arhipline”, a declarat pentru ZdG directorul Spitalului Clinic Municipal „Sfînta Treime”, Oleg Crudu.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽