COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7913
Criza energetică stiri: 529

Intimidarea continuă: Un doctor care a refuzat vaccinarea, amenințat cu demisia

26 mai. 2021,, 12:00   Societate
2599 0

Cazurile de intimidare a persoanelor care refuză să se vaccineze împotriva noului coronavirus continuă. Zilele trecute, un medic de pe ambulanță a fost amenințat cu demisia, în cazul în care nu se va imuniza în timpul apropiat.

Această informație a fost făcută publică de Iurie Roșca, potrivit căruia, însuși medicul i-a mărturisit despre această intimidare la locul de muncă.

„Înțeparea cu substanța ucigătoare devine nu doar obligatorie, ci și forțată, prin constrîngere”, declară Roșca într-un video pe Facebook.

Nu este pentru prima dată cînd aflăm despre intimidarea moldovenilor, cînd vine vorba de vaccinare. Noi.md a scris anterior despre mărturiile mai multor moldoveni aflați în prima linie, printre care învățători și medici, care sînt amenințați cu demisia în cazul în care refuză să fie vaccinați.

Chiar și așa, responsbilii din domeniul Sănătății refuză să afirme acest lucru sau cel puțin să comenteze subiectul.


Solicitați de mai multe ori să comenteze cazurile în care persoane ce activează în prima linie sînt amenințate cu demisia în cazul în care refuză să se imunizeze, specialiștii schimbă tema și vorbesc despre importanța vaccinului și că nu trebuie să ne fie frică.

Reamintim că vaccinarea antiCOVID-19 în Republica Moldova este una benevolă, potrivit ultimelor informații cetățenii nu se grăbesc să se imunizeze din diferite motive, printre care, frica de vaccin și adesea imposibilitatea de a alege vaccinul cu care să fi imunizați.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X