X 
Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Moldova și Turcia vor semna un Protocol privind cooperarea în domeniul învățămîntului profesional tehnic

8 mai. 19:20   Societate
1147 0

Un document ce prevede cooperarea moldo-turcă în domeniul învățămîntului profesional tehnic va fi semnat în următoarea perioadă.

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi, 8 mai, inițierea negocierilor asupra Protocolului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Turcia. Documentul va reglementa organizarea și funcționarea viitorului Colegiu moldo-turc din orașul Comrat, notează Noi.md.

,,Dezvoltarea învățămîntului profesional tehnic este o prioritate pentru Ministerul Educației și Cercetării și o bună alternativă pentru tinerii care vor să dezvolte competențe profesionale imediat după absolvirea clasei a IX-a. În acest sens, ne bucurăm și apreciem investițiile statului turc, prin Agenția Turcă de Cooperare și Coordonare TIKA, care a construit clădirea unui nou colegiu la Comrat”, a menționat ministrul Dan Perciun.

Viitorul colegiu va fi o instituție publică care își va desfășura activitatea în conformitate cu legislația Republicii Moldova. În cadrul instituției vor fi predate specialități precum tehnologiile informației și tehnologiile electrice și electronice.

Se planifică ca instituția de învățămînt să își înceapă activitatea în anul 2025.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав