Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

A fost anunțată perioada începerii olimpiadelor și concursurilor republicane școlare

26 ian. 18:30   Societate
2489 0

Pînă la sfîrșitul anului curent de studii, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE) va organiza olimpiade republicane la 22 de discipline școlare, transmite Noi.md

La competiții vor participa elevii claselor 7 - 12, cîștigători ai etapelor raionale/municipale/zonale a olimpiadelor școlare. Olimpiadele raionale/municipale/zonale în baza testelor unice vor avea loc în perioada 03 februarie – 13 aprilie, în timp ce olimpiadele și concursurile republicane se vor desfășura în perioada 16 februarie – 27 mai.

Organizarea viitoarelor concursuri și olimpiade a fost discutată în cadrul unei ședințe online desfășurată de ANCE cu reprezentanții Organelor locale de specialitate în domeniul învățămîntului.

Lilia Ivanov, directoarea Agenției, a reiterat necesitatea respectării, de către toți participanții și factorii de decizie, a actelor normative, a regulamentelor și a instrucțiunilor specifice, în scopul organizării corecte a olimpiadelor, la fiecare etapă de desfășurare.

„Organizarea corectă și transparentă a olimpiadelor școlare asigură tuturor elevilor pasionați de anumite discipline școlare sau domenii condiții egale pentru a-și putea demonstra performanțele. Este datoria noastră să le oferim elevilor spațiu pentru creativitate și inspirație. Și în anul 2024 ne propunem să promovăm excelența și să stimulăm pasiunea pentru învățare printre toți elevii talentați”, a punctat Lilia Ivanov.

Reamintim că în anul 2023 loturile olimpice naționale au obținut 52 de premii, dintre care 6 medalii de argint, 25 de medalii de bronz, 18 mențiuni de onoare, un loc 4 la proba pe echipe și două premii speciale în cadrul concursului de știință și inginerie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?