X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Un american și-a îndeplinit visul la 106 ani. Ce record a stabilit

20 mai. 11:00   Externe
2393 0

Alfred Blaschke, la 106 ani, a devenit cel mai bătrîn om care a sărit cu parașuta în tandem, marcînd o nouă realizare în Cartea Recordurilor Guinness.

Această performanță remarcabilă a fost o repetare a saltului său de la 4.000 de metri, realizat în anul 2020, cînd avea 103 ani.

Pentru Alfred Blaschke, saltul cu parașuta a reprezentat nu doar o modalitate de a sărbători evenimente importante din viața familiei sale, cum ar fi absolvirea colegiului a nepoților săi gemeni, ci și o oportunitate de a-și atinge un vis îndrăzneț, notează Noi.md cu referire la realitatea.net.

Cu toate acestea, recordul său a fost "furat" temporar de Rut Linnéa Ingegärd Larsson, o suedeză de 103 ani, în anul 2022. Determinat să-și recupereze titlul, Al a așteptat cu răbdare și a profitat de fiecare oportunitate.

În cele din urmă, în dimineața zilei de 27 noiembrie 2023, cu toate că vremea rea a amînat saltul de patru ori, Alfred și guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, au făcut echipă și s-au îmbarcat în avion.


Politicianul și-a ținut promisiunea făcută lui Alfred și au sărit împreună. După aterizare, centenarul a fost întîmpinat cu bucurie de copiii și nepoții săi, precum și de jurnaliști și oficiali guvernamentali.

Chiar dacă recordul său a avut loc la sfîrșitul anului 2023, a fost necesară o perioadă pentru a-l valida oficial.1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?