X 
Arşiţa stiri: 176
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1412

Rețete simple de siropuri de tuse făcute în casă

20 mai. 03:30   Externe
3706 0

Răceala este una dintre cele mai frecvente afecțiuni din cauza cărora oamenii suferă în sezonul rece, iar cei care doresc să-și prepare singuri acasă siropuri de tuse au la dispoziție în rîndurile de mai jos patru rețete simple, care pot fi preparate într-un timp relativ scurt.

4 rețete simple de siropuri de tuse făcute în casă
Această soluție este una excelentă, cu precădere pentru persoanele care vor să știe exact ce conțin siropurile pe care le iau și care nu își doresc să depindă de farmacii sau de o rețetă de la medicul de familie.

Toate rețetele de mai jos pot fi preparate cu ingrediente 100% naturale și sînt potrivite atît pentru copii, cît și pentru adulți, transmite csid.ro.

Sirop de tuse cu citrice și scorțișoară
Siropul de tuse cu citrice și scorțișoară s-a dovedit de-a lungul timpului a fi extrem de eficient cînd vine vorba despre tratarea răcelilor ușoare.

Pentru prepararea acestui sirop, nu este nevoie decît de o portocală, o lămîie, cîteva felii de ghimbir proaspăt, cîteva boabe de piper, dar și două batoane de scorțișoară. Mai sînt necesare două linguri de apă, două linguri de ulei de cocos și o ceașcă de miere. Majoritatea ingredientelor se găsesc în orice bucătărie.


Lămîia și portocala trebuie spălate bine, iar ulterior tăiate în cubulețe potrivite, fără a îndepărta coaja. Se amestecă totul într-un vas, se adaugă piper, ghimbir, apă și scorțișoară și se pune mixul pe foc timp de 5-8 minute.

În acest interval este important să se amestece foarte bine în vas, pînă cînd fructele se zdrobesc. Pe deasupra se adaugă uleiul de cocos, iar cînd se încorporează în fructe, se ia vasul de pe aragaz și se lasă la răcit. De preferat este ca siropul rezultat să fie îndulcit cu miere la final, iar ulterior să fie administrat pe parcursul zilei, de fiecare dată cîte două lingurițe.

Sirop de tuse piperat
Un alt sirop excelent pentru combaterea tusei și a răcelii este cel piperat. Este preparat din ghimbir (care are rol antiinflamator și decongestionant), oțet (care ajută la restabilirea pH-ului organismului, fluidizînd secrețiile), dar și piper, miere și suc de lămîie.

Acest sirop este extrem de rapid de preparat. Toate ingredientele se amestecă bine într-un vas, la final se acoperă cu un capac și se lasă la macerat. Ulterior, siropul trebuie consumat în doze mici, dar constante.

Sirop de tuse cu ceapă și miere
Pe lista siropurilor de tuse care pot fi făcute acasă extrem de repede se numără și cel din miere și ceapă. Chiar dacă astfel de produse există în farmacii, dar și în magazinele naturiste, ele pot fi pregătite în foarte scurt timp în bucătăria proprie.

Ingredientele necesare sînt: o ceapă mare și 200 de mililitri de apă.

Ceapa trebuie tocată mărunt, iar apoi fiartă timp de 10 minute în apă. La final, se strecoară ceapa și, după ce preparatul se răcește, se adaugă două linguri de miere.

Din punctul de vedere al modului de administrare, sînt recomandate între 2 și 6 lingurițe din acest sirop în fiecare zi, în funcție de severitatea răcelii.

Sirop de tuse cu ghimbir
Extrem de des utilizat pentru combaterea mai multor afecțiuni, ghimbirul este un ingredient-minune, ce reușește întotdeauna să îi scape atît pe copii, cît și pe adulți de răceală.

Cei care vor să-și prepare sirop de ghimbir trebuie să aibă la îndemînă următoarele ingrediente: o bucată de ghimbir proaspăt, două lămîi, o cană cu apă și o lingură de miere.

Ca mod de preparare, ghimbirul trebuie ras, împreună cu cele două lămîi spălate foarte bine în prealabil. Se pune apă într-un vas, iar în ea se adaugă două linguri de ghimbir și una de coajă de lămîie.

Se lasă la fiert preț de 5 minute, iar la final se strecoară printr-o sită potrivită. Atunci cînd mixul se răcește, peste el se poate adăuga mierea. Acest sirop trebuie păstrat într-un borcan bine închis. Poate fi administrat o dată la două ore copiilor cu vîrste cuprinse între 5 și 12 ani (cîte o lingură), respectiv o dată la trei ore celor de peste 12 ani (cîte două linguri).

Toate tipurile de siropuri de tuse anterior menționate pot fi pregătite cu ingrediente ușor de obținut și care, în general, se regăsesc în orice bucătărie. Aceste produse sînt recomandate atît pentru copii, cît și pentru adulți, fiind unele naturale și extrem de eficiente!

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав