La Parlament este deschisă o expoziție de pictură și grafică

17 iul. 19:00   Societate
2795 0

La Parlament este deschisă o expoziție de pictură și grafică cu genericul „Anatol Ghimpu – 30 de ani de activitate pedagogică”. Expoziția cuprinde picturi și desene academice ce aparțin discipolilor profesorului și artistului Anatol Ghimpu, realizate pe parcursul anilor de studiu la Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”.

Expoziția prezintă o varietate de lucrări originale, de la natură statică la modele tematice, în realizarea cărora au fost utilizate tehnici precum grafica și pictura în ulei. Talentul și creativitatea artistică a tinerilor sînt reflectate în lucrări ce redau frumusețea naturii și a oamenilor, autenticitatea portului popular.

Lucrările expuse evidențiază contribuția semnificativă pe care Anatol Ghimpu a avut-o în formarea și dezvoltarea artistică a numeroșilor săi discipoli, unii dintre ei devenind profesori în domeniul artelor plastice și transmițînd mai departe cunoștințele și inspirația dobîndite de la mentorul lor.

Prezent la inaugurarea expoziției, artistul Anatol Ghimpu s-a referit la lucrările discipolilor săi din diferite promoții. „Pe parcursul celor 30 de ani de activitate pedagogică am avut ocazia să cunosc mulți elevi talentați, atît din capitală, cît și din alte regiuni ale țării. Dumnezeu i-a înzestrat pe acești tineri cu talent deosebit. Mulți dintre ei s-au regăsit în diferite domenii, precum design, arhitectură, animație, dar toți au luat cunoștințele de bază în cadrul orelor de studiu din liceu”, a menționat profesorul Anatol Ghimpu.


13.07.2023 Expoziția de pictură și grafică, cu genericul „Anatol GHIMPU - 30 de ani de activitate pedagogică”, găzduită de Parlament

Profesorul și artistul Anatol Ghimpu s-a născut la 6 aprilie 1959 în orașul Chișinău. Este absolvent al Școlii Republicane de Arte Plastice „Ilya Repin” din Chișinău și al Institutului de Stat de Arte Plastice din Kiev, facultatea Pictură de șevalet. În 1995 a primit Premiul pentru Pictură, acordat în cadrul Expoziției Internaționale „Saloanele Moldovei”, de către Muzeul de Artă din Bacău și devine membru titular al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, secția Pictură. În 2010 a obținut Premiul Internațional „Poezie, Proză și Arte Figurative” la secțiunea „Pictură”, decernat de Academia Internațională „II Convivo”, Italia.

13.07.2023 Expoziția de pictură și grafică, cu genericul „Anatol GHIMPU - 30 de ani de activitate pedagogică”, găzduită de Parlament

Timp de 30 de ani, Anatol Ghimpu a activat în calitate de profesor și lector universitar la Colegiul Republican de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală”, Academia de Pictură „Stati Art” și Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”. În prezent este profesor și coordonator la Academic Traditions – Școala de pictură „Anatol Ghimpu”.

Expoziția va fi deschisă pînă la sfîrșitul lunii august.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?