X 

Elevi din 10 școli vor avea ore opționale de educație electorală

26 apr. 16:18   Societate
2415 0

10 instituții de învățămînt din țară vor pilota în anul școlar 2023-2024 o nouă disciplină opțională, Educația electorală.

Curriculumul pentru disciplina opțională a fost elaborat în 2022 de CICDE, fiind ulterior aprobat de Ministerul Educației și Cercetării.

Astfel, cel puțin 220 elevi și eleve din 10 școli, care urmează să fie selectate, vor obține cunoștințe de bază în domeniul electoral, vor putea să formuleze sarcini pentru guvernare, vor ști cum să verifice angajamentele asumate de cei aleși, iar în calitate de candidați şi candidate vor cunoaște cum să se înregistreze în cursa electorală, să desfășoare o campanie electorală şi să-şi asume responsabilități de reprezentare și participare publică.

„Integrarea educației electorale în învățămîntul formal va accelera consolidarea democrației în Moldova prin dezvoltarea unor generații de tinere și tineri conștienți de importanța participării civice și a procesului electoral”, a afirmat Doina Bordeianu, directoarea CICDE.

În prezent, se lucrează asupra manualului școlar pentru disciplina opțională, iar ulterior va fi elaborat și un Ghid al profesorului.


Începînd cu anul de studii 2023-2024, elevii din clasele a IX-a și/sau a X-a vor avea posibilitatea de a selecta această disciplină ca opțională.

Pentru a promova noua disciplină, CICDE va desfășura o campanie de comunicare, care va include sesiuni de informare la nivel regional, dezbateri pentru elevi, precum și instruiri pentru profesorii implicați în pilotarea disciplinei.

2
0
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?