Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Ministerul Educației introduce proba suplimentară în procesul de admitere la liceu

23 apr. 15:00   Societate
2219 0

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun a emis un nou ordin, pe data de 17 aprilie, ce reglementează desfășurarea probei suplimentare în cadrul concursului de admitere în învățămîntul liceal, anunță Noi.md

Astfel, proba suplimentară, necesară pentru candidații care optează pentru profilul real și umanistic, va include teste la matematică, respectiv istoria universală. Fiecare centru de susținere a probei va fi echipat cu sisteme de monitorizare video, pentru a asigura transparența și corectitudinea evaluării, este menționat în ordin.

Potrivit docuementului, datele și locațiile desfășurării probei vor fi stabilite anual prin ordinul ministrului, iar instituțiile de învățămînt care optează pentru această probă trebuie să notifice Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE) Ministerul Educației în luna aprilie a fiecărui an. Rezultatele obținute în urma acestei probe sînt finale și nu pot fi contestate, iar pentru organizarea acesteia nu se percep taxe de la candidați.

Proba suplimentară pentru admiterea în liceu este opțională și se organizează doar de către instituțiile de învățămînt care aleg să participe la acest format. Instituțiile respective trebuie să notifice Ministerul Educației și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare (ANCE) despre decizia lor de a include această probă suplimentară.

Deci, nu este o cerință generală pentru toate instituțiile sau pentru toți candidații, ci se aplică numai acolo unde instituțiile optează pentru organizarea acesteia.


PROBA M by Noi.md

1
0
1
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?