Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Cît achită părinții pentru ore suplimentare, înainte de bacalaureat

22 apr. 11:45   Societate
3218 0

Elevii claselor a XII-cea s-au pus cu burta pe carte. O bună parte dintre ei, după lecțiile de la liceu merg direct la meditații. Aceștia spun că la orele suplimentare li se explică ce n-au înțeles la școală. Costul unui curs s-ar ridica la două mii de lei, la un centru de pregătire pentru bacalaureat.

Doritori la lecțiile suplimentare de matematică sînt mulți, așa că, în sală toate locurile sînt ocupate. Elevii susțin că matematica le dă cele mai mari bătăi de cap și emoții, de aceea fără meditații le va fi greu să susțină examenele, transmite Noi.md, cu referire la tv8.md.

În urma meditațiilor, intense elevii speră să ia și note pe măsură. Pentru lecțiile adăugătoare la acest centru, părinții trebuie să scoată sume frumoase din buzunar. Dar mentorii se laudă că lecțiile merită toți banii.

Din 25 martie și pînă pe 5 aprilie au avut loc pretestări pentru elevii ajunși la finalul ciclului liceal și gimnazial, urmînd ca în luna iunie să aibă loc examenele propriu-zis. Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, anul trecut, rata de promovare a examenelor de bacalaureat a fost de 88,26 de procente. Iar 47 de absolvenți au obținut nota 10 pe linie.

0
0
2
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?