Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4025

Ministerul Educației încurajează legalizarea „donațiilor” în școlile din Moldova

25 apr. 12:30   Societate
2396 1

Ministerul Educației încurajează legalizarea „donațiilor” în școlile din Moldova.

Dan Perciun a declarat cu referire la proiectul pregătit de autoritatea pe care o conduce, că astfel va exista transparență în procesul de gestionare a banilor pe care părinții îi oferă instituțiilor de învățămînt, transmite realitatea.

Conform ministrului, anul trecut Centrul Național Anticorupție a aplicat 19 amenzi pentru participarea la colectări ilegale de bani în școli. Dan Perciun a mai menționat în cadrul emisiunii „Rezoomat” cu Ileana Pîrgaru că, odată cu introducerea noilor reglementări, banii vor fi oferiți anonim.

„Ce vrem să facem, este să oferim posibilitatea părinților care vor să contribuie să nu o facă prin asociația de părinți, să poată să o facă anonim, prin sistemul guvernamental de plăți, într-o manieră anonimă, direct pe contul instituției de învățămînt, în baza unui plan prezentat de școală.

Banii nu se cheltuie cum vor dori. Credem că o să fie o opțiune, care o să permită mai bună transparență și gestionare a acestor resurse”, a spun ministrul Educației.


În același timp, oficialul a precizat că se examinează și un proiect care ar putea deveni lege în 2025, cu prevederi ce țin de alocarea a 2% din venit școlilor. Societatea civilă, însă, nu vede cu ochi buni inițiativa.

2
0
0
1
40

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?