COVID-19 în MOLDOVA

Detalii noi despre starea de sănătate a deținutului Oleg Pruteanu

Detalii noi despre starea de sănătate a deținutului Oleg Pruteanu

Deţinutul Oleg Pruteanu, alias "Borman", testat pozitiv la COVID-19, este în stare gravă. Bărbatul a fost transferat sîmbătă după-amiază de la spitalul Penitenciarului nr.16 la Institutul de Medicină Urgentă din Capitală.

Potrivit directorului IMU din Capitală, Mihail Ciocanu, Oleg Pruteanu suferă de pneumonie bilaterală interstiţială, confirmată prin tomografie computerizată. Aria de afectare a plămînilor este de aproximativ 50 la sută, scrie publika.md.

"Starea la moment, după 18 ore de spitalizare, este de evoluţie gravă, dar stabilă. Temperatura corpului de 37,2. Pacientul este conştient. Urmează tratamentul intensiv conform Protocolului clinic naţional: oxigenoterapie prin masca facială, preparate antivirale şi antibacteriene. Începînd cu prima oră de spitalizare s-au administrat anticoagulante şi preparate gastroprotectoare. sînt administrate doze corespunzătoare de vitamine", a comunicat directorul IMU, Mihail Ciocanu.


Totodată, Mihail Ciocanu a menţionat că pacientul este plasat pe burtă, pentru următoarele opt ore, pentru a ameliora activitatea plămînilor.

"Următoarele 1-2 zile sînt foarte importante în tratamentul pacientului. În funcţie de evoluţia bolii se vor realiza toate intervenţiile necesare", a adăugat directorul IMU, Mihail Ciocanu.

Amintim că Oleg Pruteanu a fost confirmat pozitiv la COVID-19 în data de 9 iulie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load