COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Coronavirus în R. Moldova: Trei decese noi și 425 de persoane în stare gravă

Coronavirus în R. Moldova: Trei decese noi și 425 de persoane în stare gravă

Pînă la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 17 814 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1265 în Transnistria.

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 din Chișinău, au fost internate 39 persoane cu suspecție la COVID-19.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 425 stare gravă (dintre care 31 pacienți sînt conectați la aparate de respirație asistată), 1064 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.


Pînă la ziua de azi, au fost confirmate 2542 cazuri de infectare în rîndul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-659, asistenţi medicali-1153, infirmieri-508, personal auxiliar-222 persoane.

Alte 329 persoane au fost tratate şi externate. Pînă la ora actuală, 11 047 persoane au fost vindecate de COVID-19.

Totodată, alte trei persoane, infectate anterior cu noul coronavirus au decedat.

În primul caz, este vorba despre o femeie de 79 ani, din mun. Chişinău, transferată de la SCM “Sfînta Treime”, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 3 iulie. Aceasta mai avea angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II, diabet zaharat tip 2.

Cel de-al doilea deces a fost înregistrat în rîndul unui bărbat de 84 ani, din mun. Chişinău, internat la IMSP SCM „Sfîntul Arhanghel Mihail”, pe 19 iunie. Acesta mai suferea de hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF III, encefalopatie discirculatorie mixtă.

Cel de-al 588-lea deces a fost confirmat în rîndul unui bărbat de 55 ani, din mun. Chişinău, transferat de la Centrul COVID-19, la IMSP SCM „Sfîntul Arhanghel Mihail”, pe 12 iunie. Bărbatul mai avea hepatită cronică, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load