COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 524
Coronavirus stiri: 7844

Care este adevăratul motiv al reținerii și izolării procurorului general Stoianoglo. Opinie

16 noi. 2021,, 12:30   Societate
5658 3

Arestarea urgentă a procurorului general Alexandr Stoianoglo a fost necesară pentru a-l face să tacă, deoarece mai devreme el a acuzat autoritățile Moldovei, organizații non-guvernamentale și diplomați, de complicitate, de persecuție și lansarea unei "ample campanii de discreditare" a lui Alexandr Stoianoglo cu o revenire la practica de "stat capturat" și dorința de a stabili un control asupra Procuraturii Generale.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de pe rețeaua de socializare de către expertul independent, fostul Prim-viceprim-ministru, ex-Ministru al Economiei Republicii Moldova, Alexandr Muravski, transmite Noi.md.

"Și anume aici trebuie să căutăm adevăratul motiv al reținerii și izolării procurorului general. Dacă cuvintele sale nu ar corespunde realității, atunci totul s-ar limita la cîteva replici furioase ale persoanelor la care s-a referit el, articole organizate în mass-media, promovarea evaluării activității sale și chiar posibila demitere din funcție. Dar nicicum arestare. Arestarea urgentă a fost necesară tocmai pentru a-l reduce la tăcere pe A. Stoianoglo. Între timp, prin declarația sa, el nu numai că nu a încălcat legea, ci, dimpotrivă, și-a îndeplinit îndatoririle de procuror general și datoria de cetățean, avertizînd societatea despre pericol. Și anume acest lucru nu-i pot ierta autoritățile, care speră să-l transforme într-un executor tăcut al voinței lor", a scris Alexandr Muravski.

4

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X