X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4023

Eșanu despre cazul Stoianoglo: ”Toată procedura a fost planificată din timp”

17 apr. 14:43   Societate
4788 1

Anchetarea și reținerea fostului Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, a fost orchestrată din timp.

Opinia aparține fostului reprezentant al Moldovei la Comisia de la Veneția, fost vice-ministru al justiției Nicolae Eșanu.

”Cazul Stoianoglo este un caz foarte stufos. Dacă ne referim la modul în care a fost pornită urmărirea penală împotriva lui și cum el a fost arestat, altă soluție decît să se intenteze un dosar penal sau cel puțin să se inițieze investigații să se vadă dacă nu a fost fabricat. Din ce văd eu, acolo rezultă că totul a fost regizat din timp. Dacă ei un cronometru și începi al calcula de la etapa cînd a avut loc ședința CSP, admitem că totul e pe bune, din acel moment te duci și cauți procurori. În opinia mea există bănuială rezonabilă că toată procedura a fost planificată din timp, deci cineva a orchestrat audierile în CSP, tot procesul, totul era pregătit din timp, inclusiv și cu mascații”, a declarat Eșanu în cadrul unui interviu online.

Reamintim că Alexandr Stoianoglo a fost reținut la 5 octombrie 2021. În octombrie 2023 Alexandr Stoianoglo, a obținut cîștig de cauză la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO). La sfîrșitul lunii februarie, curent, , Alexandr Stoianoglo a fost achitat de magistrații Judecătoriei Buiucani, în dosarul în care era acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu.


81
1
0
2
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?