Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Un nou concurs pentru funcția de Procuror General

15 apr. 15:01   Societate
3900 0

Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anunțat deschiderea unui nou concurs public pentru ocuparea poziției de Procuror General, stabilind termenul limită pentru depunerea dosarelor pe data de 15 mai 2024, anunță Noi.md

Această decizie vine după ce, la data de 28 februarie, CSP a fost nevoit să anuleze concursul anterior datorită unor nereguli în procesul de selecție.

Noi.md amintește că, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anulat rezultatele concursului pentru funcția de procuror general, după ce s-a aflat că Olesea Vîrlan i-a acordat candidatului Ion Munteanu 3,5 puncte, pe când ceilalți membri i-au pus note de la 7,33 până la 9,16.

Olesea Vîrlan a declarat atunci că a pus nota din greșeală, iar ulterior a renunțat la funcția de membru al CSP.

Astăzi, 15 aprilie, Procuratura Anticorupție (PA) a anunțat că fosta membră a CSP, Olesea Vîrlan, a acționat cu rea-credință atunci când i-a acordat un punctaj mai mic lui Ion Munteanu, „în interesul” fostului membru CSP, Andrei Roșca, care îi este „persoană apropiată”.


Totuși, Procuratura Anticorupție a anunțat că nu va iniția un dosar penal în legătură cu anularea concursului la funcția de procuror general.

2
2
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?