X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Scandal la Sîngerei: Un vicepreședinte de raion, stropit cu verde de briliant de către membrii unui partid

7 apr. 2021,, 03:24   Politică
2863 2

Vicepreședintele raionului Sîngerei, Tudor Tutunaru, a fost stropit cu verde de briliant de membrii Partidului Acasă Construim Europa (PACE), partid creat și condus de fostul șef al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Atacatorii și-au motiva gestul prin faptul că vicepreședintele de raion s-ar fi vaccinat cu vaccinul destinat medicilor.

Ulterior, după incident, liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a venit cu o reacție îndreptățind acțiunile membrilor partidului său, precizînd că „așa se va întîmpla cu fiecare funcționar, care se va imuniza înaintea medicilor”.

Deputații Platformei DA, partid din al cărui membru este și Tudor Tutunaru, au calificat drept inadmisibil un asemenea comportament, precizînd că vor cere intentarea unui dosar penal și scoaterea în afara legii a partidului condus de Cavcaliuc.

Inga Grigoriu: Deci, aflăm acum că este o decizie asumată de către un șef al unui partid politic de a pune în pericol viața unui om, care este responsabil de sănătatea oamenilor din raionul Sîngerei și etapele procesului de vaccinare. Probe elocvente pentru un proces penal cu excluderea din listele partidelor politice din Republica Moldova. Oamenii trebuie protejați, nu supuși amenințărilor unor teroriști.


Liviu Vovc: Este inadmisibil ceea ce s-a întîmplat în această seară la Sîngerei. Condamnăm atacul asupra colegului nostru, domnul Tudor Tutunaru, președintele Comisiei Excepționale în Sănătate Publică din Raionul Sîngerei.

Amintim că, aceasta nu este prima abatere a Partidului PACE. În 2020, PACE a profanat monumentul lui Ștefan Cel Mare, după ce, mai mulți membri ai formațiunii pe care o conduce Gheorghe Cavcaliuc, au pus pe fața monumentului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfînt din centrul Capitalei o „mască de protecție” cu însemnele partidului. Potrivit reprezentanților PACE gestul a fost făcut în semn de protest pentru că autoritățile statului „au eșuat în gestionarea pandemiei COVID-19”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?