Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Filip: Există riscul ca, în urma deciziei CSJ, Moldova să nu beneficieze de finanțare

27 iun. 2018,, 15:30   Politică
4846 7

Premierul Pavel Filip nu exclude că, în urma hotărîrii CSJ cu privire la invalidarea alegerilor, Moldova să nu primească asistența macrofinanciară din partea UE, notează Noi.md.

Șeful executivului a menționat acest fapt în cadrul unui eveniment organizat la Washington de Institutul de Pace din SUA. Demnitarul a reiterat poziția exprimată anterior de conducerea Partidului Democrat precum că guvernarea nu are nimic de cîștigat de pe urma invalidării alegerilor, ci din contra, doar de pierdut.

„Luînd în calul declarațiile făcute în țară și peste hotare cu privire la invalidarea alegerilor, există riscul ca, în urma acestei decizii a Curții Supreme, Moldova să nu primească asistența macrofinanciară din partea UE. Acest lucru va lovi în Guvernul actual și nimeni nu-mi va schimba opinia”, a spus Filip.

Premierul a mai menționat că are multe semne de întrebare legate de decizia CSJ, în special cine are de cîștigat în urma acestei decizii.

„La sigur nu guvernul actual. Opoziția, încă din 2016, a cerut partenerilor externi să nu acorde suport financiar Moldovei. Cei de la FMI au avut însă o atitudine pragmatică și au adoptat o decizie pornind de la rezultatele noastre”, a declarat el.


Menționăm că Pavel Filip efectuează în aceste zile o vizită la Washington.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?