Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4051

Tudor Ulianovschi: "Este foarte important ca Moldova să investească în producție"

24 mai. 06:00   Economie
2431 0

Este foarte important ca Moldova să investească finanțarea externă primită în producția țării și nu doar să ”mănînce” acești bani și să crească datoria externă.

O astfel de opinie a exprimat politicianul, fostul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, în cadrul emisiunii „Главное” de la TVC-21, relatează Noi.md.

El a menționat că este foarte important ca țara să coopereze cu partenerii săi externi, dar și mai important este să direcționeze banii primiți de la aceștia spre proiecte concrete, să investească în producția țării, nu doar să crească datoria externă a țării, care a crescut cu 1,3 miliarde de dolari în ultimul an și 2 luni.

"Ce înseamnă asta? Conform principiilor FMI, aceasta înseamnă că statul moldovenesc trebuie să garanteze această datorie externă, de exemplu, aceste 1 miliard 300 de milioane de dolari suplimentari, de două ori. Adică, trebuie să luăm aproape de două ori mai mulți bani din economie și să-i plasăm în fondul de rezervă, 200%. Acest fond de rezervă nu este utilizat pentru economie. Dar cine îl folosește? Îl folosește de Banca Națională a Moldovei", a subliniat Tudor Ulianovschi.

Potrivit lui, astăzi noi vedem că sînt în cîștig doar băncile moldovenești care au multă lichiditate, dar, din păcate, ele nu reduc ratele dobînzilor la împrumuturi.

5
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?