X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 136
Transnistria stiri: 1455

Zeci de proiecte culturale vor fi finanțate de stat

30 mai. 16:45   Societate
2925 1

Ministerul Culturii anunță că, în urma concursului de finanțare a proiectelor culturale ale organizațiilor necomerciale pentru 2024, 39 de proiecte vor obține finanțare la categoria proiectelor anuale, iar alte nouă proiecte - la categoria proiectelor multianuale.

Potrivit autorităților, bugetul alocat pentru finanțarea proiectelor a crescut în acest an de la zece la 12 milioane de lei, transmite Noi.md.

În această ediție a concursului de finanțare a proiectelor culturale ale organizațiilor necomerciale pentru anul 2024 au fost înaintate 170 de proiecte culturale de către 126 de organizații necomerciale, incluzînd asociații obștești, uniuni de creație, fundații și instituții private.

Din numărul total de proiecte depuse, 39 vor obține finanțare la categoria proiectelor anuale, iar alte nouă proiecte culturale - la categoria proiectelor multianuale. În acest context, proiectele au fost evaluate pentru a determina care dintre ele va primi finanțare dintr-un fond total de zece milioane de lei. Avînd în vedere numărul mare de proiecte importante eligibile în concurs, Ministerul Culturii a decis creșterea sumei alocate pentru concursul de proiecte culturale cu încă două milioane de lei.

„Această decizie reflectă angajamentul ministerului de a sprijini diversitatea și bogăția inițiativelor culturale din țară. Creșterea fondurilor disponibile va permite finanțarea unui număr mai mare de proiecte, contribuind astfel la promovarea diversității culturale și dezvoltării scenei culturale naționale”, a declarat ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав