X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Usatîi a dezvăluit cu ce se ocupa pînă să ajungă în politică

27 mar. 2023,, 16:25   Politică
2738 0

Toți îl cunosc drept politician, ex-primar de Bălți, om de afaceri sau lider de partid. Însă puțini știu că pînă a ajunge în politică, Renato Usatîi a avut o cale lungă cu vaste experiențe profesionale.

Usatîi a oferit mai multe detalii despre calea sa pînă la politică în cadrul unui nou interviu al podcastului „Bandstage”, transmite Știri.md.

„Tot timpul îmi mergea să mă aflu în timpul potrivit și la locul potrivit și, mai mult, am întîlnit mai mult oameni buni în viață decît oameni răi și plus, cel mai principalul, e să nu te oprești. Era o perioadă, asta o cunosc mai bine prietenii mamei mele, cînd închiriam cu 15-20 dolari pe lună camera și dormeam pe saci. Nu mă rușinez să spun că am vîndut parchet la piața Kashirsky Dvor la Moscova mulți ani. Niciodată nu trebuie să te oprești, permanent trebui să faci ceva, să nu zici că-i greu, că asta nu se primește ori trebuie să ai două diplome ca să obții ceva.

După limbi străine (n.r. - Facultate de limbi străine) am ajuns supervisor la Aeroportul Internațional Chișinău, lucru de organizare a proceselor, cunoșteam limba engleză și din supervisor am ajuns șef pe toate vagoanele restaurante de la Calea Ferată din Moldova. Ce au limbile străine sau aeroportul cu vagoanele restaurante și Calea Ferată? Nimic! Am vorbit cu domnul Morari, unul din cunoscuții conducători din timpul acela și el mi-a spus: „Te rog, fă regulă la Combinatul de Aprovizionare”. În 3-4 luni am ajuns unul din cei mai populari oameni de la Calea Ferată și știți cînd? Cînd la vîrsta de 22-23 ani eu deja făceam ședințe cu șeful vămii Ocnița, Moghilev, Breansk”, a povestit Usatîi.

Politicianul mai spune că rezolva mereu problemele moldovenilor întîlnite la gările din Rusia, iar cînd venea la gara de trenuri atitudinea față de el era ca față de „primarul Moscovei”.

6
1
1
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?