Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Renato Usatîi: ”Show-ul recent cu mascați la Aeroport este praf în ochi”

2 apr. 15:40   Societate
2613 0

Show-ul recent cu mascați la Aeroport, într-un dosar în care sunt vizați unii vameși mărunți, este praf în ochi pentru a mima lupta cu corupția.

Declarația a fost făcută de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

"Vedem des rețineri ale polițiștilor, vameșilor, medicilor, funcționarilor micuți, pentru mită de câteva sute de lei sau de euro, în timp ce marea corupție și contrabanda înfloresc la umbra protectoare a demnitarilor din PAS. Cine nu știe în Moldova despre schemele protejate de Igor Grosu, despre schemele lui Andrei Spînu, dar și ale altor conducători din PAS? De ce procurorii nu intervin acolo, unde este marea corupție? Majoritatea cazurilor de corupție sunt situații în care oamenii sunt impuși să încalce legea pentru a-și asigura un minim de existență, în condițiile în care statul nu-i poate asigura venitul pentru un trai decent. Tot statul este de vină că marea corupție nu este investigată, ci chiar protejată și dezvoltată. Lupta cu corupția mare, aceasta trebuie să fie prioritatea statului", a scris Usatîi.

Reamintim că ofițerii CNA și procurorii mun. Chișinău au efectuat percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău într-un dosar de corupție în care sînt implicați mai mulți inspectori vamali și persoane fizice.

Este vorba despre o schemă infracțională manifestată prin pretinderea sistematică a mijloacelor financiare de la pasageri pentru facilitarea introducerii sau scoaterii ilegale din țară a diferitor bunuri. În acest caz de corupți ar fi implicați copiii unor deputați.


24
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?