Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

O nouă spargere? „Presupuse conversații” ale lui Alaiba, făcute publice

22 noi. 2022,, 11:16   Politică
3796 0

Spargerea conturilor de Telegram ale oficialilor din Moldova continuă. De data această, au fost publicate presupuse conversații de pe contul care ar aparține noului ministru al Economiei, Dumitru Alaiba.

Presupusele corespondențe au fost plasate pe o pagină web, dar pe moment nu se cunoaște cine stă în spatele acestor scurgeri de informații. De asemenea, nu se cunoaște veridicitatea conversațiilor expuse.

TV8.md a solicitat o reacție de la ministrul Alaiba, care la moment încă nu știa despre spargerea contului său de Telegram.

„Ștergeți-vă conturile de Telegram. Am aproape toată certitudinea că în acele conversații sînt manipulări”, a spus Dumitru Alaiba.

Pe 9 noiembrie, paginile de Telegram ale președintei Maia Sandu și a vicepremierului Andrei Spînu au fost sparte. De pe conturile oficialilor a fost transmis un mesaj dubios, cu o pagină pe care s-au fost făcute publice „pretinse” corespondențe a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco. În aceste conversații se conțin informații și dialoguri care „ar demonstra trucarea concursului pentru șefia Procuraturii Anticorupție”. Ulterior, pe 11 noiembrie, a fost spart și canalul de Telegram al consilierului prezidențial Dorin Recean. Pe data de 18 noiembrie a fost spart și contul de Telegram al ministrei Afacerilor Interne, Ana Revenco.

20
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?