X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4048

Dumitru Alaiba: Statul nu are nevoie de o fabrică de borcane

3 apr. 09:15   Economie
3172 1

Vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării, a declarat că statul nu are nevoie de o fabrică de borcane, „ceea ce este fabrica de sticlă în esență”.

În contextul privatizării, Alaiba a spus că „noi avem o industrie întreagă de vinuri și avem o singură fabrică care produce aceste sticle și asta este o oportunitate”, adăugînd că privatizarea fabricii trebuie să servească ca și instrument de mobilizare a investițiilor străine sau locale, transmite newsmaker.md.

Cu toate acestea, ministrul Economiei nu știe cîți bani va obține statul în urma privatizării fabricii.

La emisiunea Ora Expertizei de la Jurnal TV, Alaiba a fost întrebat cîți bani mizează să scoată Guvernul din privatizarea bunurilor.

„Nu cred că cineva poate să estimeze cît putem să aducem în buget direct. Ceea ce pot să vă spun e că statul nu are nevoie de o fabrică de borcane, ceea ce este fabrica de sticlă în esență și că unele privatizări trebuie să servească inclusiv ca și instrument de mobilizare a investițiilor străine sau locale cinstite. Important e ca banii să fie făcuți cinstit pentru a anima unele sectoare ale economiei. Or noi avem o industrie întreagă de vinuri și avem o singură fabrică care produce aceste sticle și asta este o oportunitate. Eu înțeleg că din păcate acest cuvînt „privatizare” nu este văzut cu ochi buni de cetățenii noștri dar asta e doar din motivul că ei nu au văzut o privatizare făcută într-adevăr transparent, în interesul statului”, a menționat Alaiba.


De menționat că pe 31 martie Guvernul a decis să reia programul de privatizare a unor bunuri și active ale statului. La mijloc sînt atît problemele financiare cu care se confruntă autoritățile ca urmare a războiului din Ucraina și crizei energetice, cît și faptul că multe active stau neutilizate și nu aduc beneficii statului și societății.

0
2
0
0
34

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?