X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Cetățenii au testat aplicația EVO. Alaiba: Ne bucură interesul comunității

22 mar. 17:00   Politică
2281 1

Peste 2000 de persoane s-au înregistrat în mai puțin de 24 de ore, pentru a testa aplicația EVO. În sistem se vor păstra toate actele personale și se vor presta mai multe servicii publice.

Potrivit ministrului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, 99% din cei înregistrați dețin semnătura electronică și vor putea testa întreaga funcționalitate disponibilă, transmite realitatea.

„Ne bucură interesul comunității de a contribui la această etapă de prelansare publică. Acces la aplicație va fi oferit treptat, pe parcursul următoarelor săptămîni. Grupurile invitate spre testare vor primi notificare pe email, dar și pe grupul de Viber. Am ales Viber și nu Telegram pentru că o considerăm platformă mai sigură, dar și pentru că permite răspunsuri din partea participanților, ceea ce WhatsApp din păcate nu oferă în grupuri.

Aveam nevoie de această funcționalitate pentru a ne asigura că avem dialoguri constructive și ca să oferim un mecanism adițional de raportare”, a precizat Alaiba.

Prin testarea aplicației, autoritățile își propun să identifice și să elimine erorile și problemele neprevăzute, care ar putea avea impact asupra experienței de utilizare.


Reamintim că, la 10 ianuarie 2024, Cabinetul de miniștri a aprobat conceptul aplicației mobile EVO destinată serviciilor publice electronice.

2
0
2
1
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?