X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4038

Maia Sandu ar putea susține un discurs în plenul Parlamentului European

17 feb. 2022,, 13:07   Politică
2037 4

Președintele grupului Partidului Popular European (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, și cu vicepreședinta grupului, Rasa Jukneviciene, i-au transmis la începutul săptămînii o scrisoare președintei Parlamentului European, Roberta Metsola, în care i-a propus să o invite pe președinta R. Moldova, Maia Sandu, să se adreseze plenului Parlamentului European în contextul politic tensionat din vecinătatea estică.

„Am spus în scrisoare că, în contextul politic tensionat din Vecinătatea estică, există o țară în regiune unde sunt evoluții pozitive, iar aceea este Republica Moldova. Am spus că există acum la Chișinău o majoritate politică proeuropeană care a demonstrat în ultimele luni că vrea și poate să implementeze reformele pe care oamenii le așteaptă. O majoritate care dorește apropierea de Uniunea Europeană”, a declarat europarlamentarului Siegfried Mureşan, preşedintele Delegaţiei Parlamentului European pentru relațiile cu R. Moldova, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

Potrivit europarlamentarului Siegfried Mureşan, prin invitarea președintei Maiei Sandu în plenul Parlamentului European, se transmite „un mesaj clar de sprijinire a eforturilor de reformă de la Chișinău și de apropiere dintre Uniunea Europeană și R. Moldova”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?