X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

La ce ce etapă se află cel de-al doilea dosar pe numele lui Vlad Filat

12 feb. 2022,, 16:00   Politică
4881 11

Examinarea în instanță a dosarului în care ex-premierul Vlad Filat este învinuit de spălare de bani în proporții deosebit de mari bate pasul pe loc.

Din ianuarie 2019, cînd a avut loc prima ședință de judecată, au fost programate 32 de ședințe, dintre care au fost lucrative doar 5. Pe parcursul celor trei ani nu a fost audiat niciun martor, iar procurorul nu a prezentat încă probele acuzării, scrie Anticoruptie.md.

Potrivit sursei citate, ședința de judecată care a avut loc vineri s-a redus la expunerea procurorului pe caz privind solicitarea apărării de a preciza care sînt învinurile aduse fostului premier.

Procurora Nadejda Busuioc a declarat în instanță că acuzarea i-a explicat care sînt acuzațiile aduse, fapt confirmat prin semnăturile lui Vlad Filat și ale avocaților săi. Procurorul pe caz a declarat că solicitarea apărării de a concretiza învinuirile nu este altceva decît o tentativă de a tergiversa procesul.

Atît Vlad Filat, cît și apărătorii săi, au declarat că nu este vorba de nicio tergiversare. „Am depus o cerere, acceptată de instanță, și deja este tergiversare? Întrebați procurorul de ce consideră așa”, a declarat avocatul Viorel Berliba.


Vlad Filat a declart pentru pentru portalul anticorupție.md că nu este nicio tergiversare din partea sa sau a apărătorilor. „Multe ședințe nu au avut loc din cauza pandemiei de Covod-19. Și eu am avut probleme serioase de sănătate”, a spus fostul premier.

Vlad Filat a mai precizat că a revenit recent în Republica Moldova după ce a fost la tratament.

Vlad Filat este învinuit că, în perioada anului 2013, a spălat bani în proporții deosebit de mari, utilizînd un intermediar cu care se afla în relații de afinitate, pentru realizarea transferurilor.

Pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la cinci la zece ani.

Menționăm că fostul premier a fost eliberat din penitenciar în decembrie 2019, după ce a ispăţit patru ani şi două luni din pedeapsa de 9 ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?