X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Indemnizații în loc de concedii: Curtea de Conturi a prezentat un audit al rapoartelor MAEIE

23 mai. 2022,, 15:44   Politică
2480 0

La 23 mai, Curtea de Conturi a Moldovei a prezentat un audit al rapoartelor Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) pentru anul 2021. Auditorii au relevat că angajații a 21 de misiuni diplomatice ale Republicii Moldova în străinătate nu au folosit 700 de zile din concediul anual, iar MAEIE le-a plătit angajaților săi 1,2 milioane de lei drept indemnizație de concediu. Curtea de Conturi a calificat aceste plăți drept „cheltuieli suplimentare”.

„Ministerul a suportat cheltuieli suplimentare în valoare de 1,2 milioane de lei pentru plata indemnizațiilor”, a spus raportorul Curții de Conturi, auditorul Uliana Negru, transmite newsmaker.md.

În plus, în anul 2021, MAEIE a plătit salariaților săi compensații pentru concediul de odihnă nefolosit în anii anteriori în valoare de 789,3 mii lei. Potrivit auditorului, acest lucru a afectat semnificativ utilizarea resurselor bugetare alocate pentru 2021.

Potrivit membrului Curții de Conturi, Marina Coval, conform situației la 31 decembrie 2021, 293 de angajați ai MAEIE nu au folosit aproximativ 5.000 de zile de concediu. Aceasta, potrivit reorezentantei Curții, ar putea duce la plăți în valoare de 2,5 milioane de lei. Potrivit lui Coval, această practică „nu respectă principiile anualității și echilibrului prevăzute de lege”.

Secretarul general interimar al MAEIE, Sergiu Odainic, a declarat că el însuși își va lua concediu în zilele următoare pentru a folosi toate zilele de concediu prevăzute de lege.


„În medie, fiecare angajat nu a folosit aproximativ 14 zile de concediu. În 2021, acest lucru s-a datorat în primul rînd organizării de alegeri în străinătate, cînd trebuia să lucrăm mai intens. Alegerile s-au desfășurat vara, în perioada concediilor”, a explicat Odainic. Acesta a dat asigurări că MAEIE va ține cont de recomandările Curții de Conturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?