Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Cetățeni moldoveni ar fi murit în Congo: MAE va verifica informația

9 feb. 16:21   Societate
3626 0

Doi cetățeni ai Republicii Moldova ar fi decedat în urma unor confruntări violente din Republica Democrată Congo. În atacul dintre trupele congoleze afiliate guvernării din Congo și o grupare de rebeli din regiune, care a avut loc pe 7 februarie, au fost implicați și aproximativ 20 de cetățeni români.

În total, 9 persoane au murit și 40 au fost rănite, fiind prinse într-o ambuscadă. Printre cei implicați sînt și bărbați din Iași, dar și doi din Republica Moldova, care munceau pe bază de contract, transmite Radio Moldova.

Publicația ieșeană scrie că luptele se dau între mercenarii lui Horațiu Potra și rebelii M23. Luptătorii care fac parte din gruparea lui Horațiu Potra (afiliată guvernului) au avut de suferit. „Există probabilitatea ca mai mulți ieșeni să fie răniți. Pînă în aceste momente, nu avem o confirmare oficială asupra acestor aspecte. De asemenea, două persoane din Republica Moldova au murit”, scrie BZI.

Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău s-a autosesizat cu privire la informația apărută în presa din România precum că doi moldoveni au murit în Congo. Consilierul în serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa, Tatiana Barac, a declarat că autoritățile moldovenești sînt în proces de verificare, iar ulterior vor reveni cu mai multe detalii.

5
2
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?