X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Comentariul MAEIE privind declarațiile secretarului britanic pentru Afaceri Externe

23 mai. 2022,, 15:29   Politică
2499 0

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene susține că Moldova are relații de cooperare în domeniul securității și apărării cu mai mulți parteneri, iar cooperarea țării noastre cu NATO se desfășoară în cadrul Parteneriatului pentru Pace, principalul instrument al acestei cooperări fiind Planul Individual de Acțiuni al Parteneriatului.

Declarațiile au fost făcute, după ce săptămîna trecută, Marea Britanie a anunțat că discuta cu aliații săi despre înarmarea Moldovei cu arme „standard NATO”, transmite Noi.md cu referire la protv.md.

„După cum se cunoaște și în spațiul public, țară noastră are relații de cooperare în domeniul securității și apărării cu mai mulți parteneri. Scopul acestui dialog ține atît de participarea la eforturile de asigurare a păcii și securității internaționale, cît și asigurarea capacităților necesare de apărare ale forțelor armate pentru contracararea potențialelor riscuri de securitate. Aceste acțiuni fac parte din obiectivele de promovare a interesului nostru național. Autoritățile Republicii Moldova promovează o agenda transparență, bine cunoscută cetățenilor și partenerilor noștri”, susține MAEIE.

Totodată, autoritățile spun că unul dintre elementele centrale ale acestui parteneriat ține de importanța respectării principiului neutralității constituționale a țării noastre de toți actorii vizați.

Săptămîna trecută, Liz Truss, secretarul britanic pentru Afaceri Externe, a dezvăluit că Marea Britanie a început discuții cu aliații săi internaționali cu privire la trimiterea de armament modern în Moldova pentru a o proteja de Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?