Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Executivul a aprobat proiectul de lege privind securitatea cibernetică

7 mar. 2023,, 21:00   Politică
2399 0

Executivul a aprobat proiectul de lege privind securitatea cibernetică. Documentul a fost elaborat de Ministerul Economiei, cu suportul Uniunii Europene.

Legea va stabili cadrul juridic, organizațional și de cooperare în domeniul securității cibernetice. Aceasta va reglementa competența autorităților și instituțiilor publice în materie de securitate cibernetică, va determina cadrul național general de gestionare a crizelor în domeniul securității cibernetice, va stipula instituțiile cerințele, măsurile și mecanismele necesare pentru asigurarea securității rețelelor și sistemelor informatice, precum și gestionarea incidentelor cibernetice, se arată în proiect.

Proiectul definește noțiuni cheie din domeniul reglementat, domeniul de aplicare a prevederilor și principiile asigurării securității cibernetice. La baza lui s-a aflat Strategia Securității Informaționale.

După aprobare, Guvernul va desemna autoritatea responsabilă la nivel național în domeniul securității cibernetice și va stabili modul de organizare și funcționare a acesteia. Instituția va exercita funcțiile de punct național unic de contact și echipă de răspuns la incidentele cibernetice în țară.

2
1
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?