X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4064

Va fi îmbunătățit mecanismul de colectare a informațiilor contabile agricole

24 apr. 13:45   Societate
1961 0

În Republica Moldova va fi instituită o rețea de colectare a informației contabile privind veniturile și activitatea economică a exploatațiilor agricole, notează Noi.md.

Raportul la proiectul de lege care prevede acest lucru a fost aprobat astăzi, 24 aprilie, de membrii Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară. Anterior, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat coraportul la respectivul document.

Conform proiectului, rețeaua de informații contabile agricole va fi constituită din agenția de legătură, Comitetul național și exploatațiile agricole. În calitate de agenție de legătură urmează a fi desemnat Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Agenția va fi responsabilă de elaborarea planului de selecție a exploatațiilor cu evidență contabilă proprie; stabilirea listei exploatațiilor agricole cu evidență contabilă proprie, precum și de colectarea și verificarea fișelor exploatațiilor agricole. Comitetul național al rețelei de informații contabile va fi responsabil de aprobarea planului de selecție a exploatațiilor cu evidență contabilă proprie. Exploatațiile agricole sînt unități tehnico-economice, gestionate de un singur fermier, care se ocupă de producerea produselor agricole.

În document sînt prevăzute și cerințele referitoare la datele contabile pe care exploatațiile agricole le vor furniza, în mod benevol, autorităților naționale pentru a fi utilizate în scopuri statistice, economice și de monitorizare a politicilor agricole. Guvernul urmează să stabilească principalele grupuri de informații contabile care vor fi colectate, normele generale de colectare a informațiilor, forma și modelul fișei exploatației agricole.


Proiectul de lege privind rețeaua de colectare de informații contabile despre venituri și activitatea economică a exploatațiilor agricole va fi propus spre aprobare în prima lectură în plenul Parlamentului.

1
0
1
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?