X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4027

Proiecte inovative General Electric în Republica Moldova

12 apr. 19:45   Economie
2100 0

În cadrul vizitei în SUA, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avut o discuție productivă cu Directorul general pentru Afaceri Guvernamentale și Politici al companiei General Electric (GE), George A. Pickart.

Părțile au discutat despre eventualele posibilități de dezvoltare a proiectelor inovative în Republica Moldova, avînd în vedere faptul că General Electric are în portofoliul său o serie de soluții și companii, care se ocupă de inovare și dezvoltarea noilor tehnologii.

În acest context, Victor Parlicov, a prezentat conceptul proiectului de Lege privind spațiile de testare inovativă în materie de reglementare în domeniul energiei din Republica Moldova, cunoscute ca Sandbox, elaborat cu sprijinul PNUD Moldova.

De asemenea, ministrul Energiei a reiterat că realizarea conceptului de Sandboxes ar fi imposibilă fără sprijinul programului USAID Tehnologiile Viitorului (FTA) și Western NIS Enterprise Fund.

Victor Parlicov a invitat reprezentanții General Electric să susțină dezvoltarea tehnologiilor inovatoare în țara noastră și să se alăture acestui proiect de inovații, care va aduce investiții considerabile și noi locuri de muncă în Republica Moldova.


6
2
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?