X 
Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4058

Lucrările la linia electrică Vulcănești-Chișinău atestă întîrzieri

19 apr. 12:15   Economie
2353 0

Lucrările de construcție a liniei electrice Vulcănești-Chișinău sînt în întîrziere.

Săpăturile de fundație urmau să înceapă pe 8 aprilie în trei sate din Găgăuzia, dar, deocamdată, au loc doar la Congaz, iar în celelalte două, terenurile încă nu au fost expropriate și proprietarii n-au fost despăgubiți.

Potrivit unui reportaj marca Europalibera.org, deocamdată, autoritățile sapă fundația pentru piloni doar în satul Congaz, iar în Congazcicul de Sus, lucrările vor începe abia la sfîrșitul lunii aprilie.

„Anume acolo unde vor fi construiți pilonii, terenul va fi cumpărat de stat, iar celelalte terenuri vor fi luate în arendă pentru perioada cît vor dura construcțiile. Oamenii abia au început la Primărie să vadă care terenuri vor fi luate. Noi pe mulți i-am sunat și le-am zis că anume pe terenurile lor vor fi efectuate lucrări sau că terenul lor va fi cumpărat de stat sub o anumită formulă”, a spus Evghenii Tucan, primarul satului Congazcicul de Sus.

În Dezghingea, statul urmează să despăgubească peste 350 de proprietari de terenuri, iar potrivit autorităților locale, aceste terenuri vor fi cumpărate sub o anumită formulă.


„Linia va trece prin partea de nord a satului Dezghingea și va intersecta pășuni, terenuri private, dar și din proprietatea statului. Noi avem planificată o întîlnire cu proprietarii terenurilor, unde vor fi construiși pilonii și vom discuta despre unde vor fi construiți pilonii și vom discuta despre procesul de cumpărare a acestor pămînturi”, a declarat Afanasii Tomailî, specialist în Relații Funciare și Cadastru, Primăria Dezghingea.

Linia electrică, construcția căreia începe din Congaz, va traversa opt raioane, pe o distanță de 158 de kilometri, și va fi finalizată în 2025. De asemenea, se lucrează la următoarele trei linii de interconectare cu Romînia și Ucraina: Bălți-Suceava, Strășeni-Gutinaș și Vulcănești-Arciz, regiunea Odesa.

2
0
0
1
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?