X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Securitatea cibernetică a R.Moldova va fi analizată lunar de experți internaționali

20 ian. 2023,, 14:47   Societate
2502 0

Procesele de guvernanță în domeniul securității cibernetice din Republica Moldova au fost discutate în cadrul unei ședințe cu experți internaționali, reprezentanți ai entităților guvernamentale, private și societății civile.

Potrivit STISC, în cadrul ședinței fost prezentat proiectul de lege privind securitatea cibernetică.

Conform proiectului de lege va fi instituită și o autoritate națională în domeniul securității cibernetice cu funcții de supraveghere, monitorizare, control și analiză a amenințărilor cibernetice.

Totodată, au fost prezentate obiectivele și acțiunile de suport ale grupului de lucru pentru deținătorii și operatorii de infrastructuri critice din sectorul public și privat; procesele de guvernanță în domeniul securității cibernetice, în contextul transformărilor din domeniu și parcursului european al Republicii Moldova, dar și experiențele comunităților europene de securitate cibernetică.

Reuniunile grupului de lucru vor fi organizate lunar pentru a discuta subiecte ce țin de lacunele în politicile publice, forța de muncă în domeniu și pentru a propune soluții viabile pentru îmbunătățirea situației în domeniul securității cibernetice.


„USAID își exprimă angajamentul de a sprijini Republica Moldova în consolidarea sistemelor critice de securitate cibernetică. Împreună cu Biroul Vice prim-ministrului pentru digitalizare și Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC) am lansat un set de acțiuni și măsuri pentru atingerea acestui obiectiv”, a subliniat, în cadrul evenimentului șeful interimar al misiunii USAID în Republica Moldova, John RIORDAN.

Grupul de lucru format din mai multe părți interesate a fost înființat cu asistența Programului de Digitalizare și Reziliență a Instrastructurii Critice (CIDR), finanțat de USAID și se va baza pe experiența unor grupuri de lucru similare lansate în alte țări. Adițional, CIDR va colabora îndeaproape cu alte programe finanțate de donatori străini în Moldova, în special cu Proiectul de asistență rapidă în domeniul securității cibernetice finanțat de UE.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?