X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427
Preşedintele stiri: 4009

Ce chestiuni mai are de rezolvat Plahotniuc

15 iun. 2019,, 07:48   Politică
13588 4

Sub presiunea comunității mondiale și, în mare măsura, a SUA, Plahotniuc şi-a demisionat Guvernul.

Acest lucru a fost prezentat de către vicepreședintele Partidului, Cebotari, ca un semn că PDM nu se ţine de fotolii, de putere, ci doar se gîndește la oameni și dorește să evite conflictele. În același timp, s-a afirmat că Partidul Democrat se retrage în opoziție, dar rămîne o echipă unită și va avea în mod activ grijă de tovarășii săi și îi va apăra.


Pa fi o formă ascunsă de amenințare, chipurile: „Să încercaţi numai să ne atingeţi oamenii...". Cum, dacă aceştia vor fi masiv înlocuiţi? Se vor face cumva democrații partizani şi vor deraia trenuri, vor ieşi la vînat activiștii noii coaliții? Este ceva puțin probabil, dar în spatele acestor cuvinte stă o bună cunoaștere a verticalei puterii construite de Plahotniuc, în care toate figurile cheie sînt strîns legate între ele, de la primării la Guvern, comisariate raionale, procurori, servicii de securitate la Ministerul Afacerilor Interne, Procuratura Generală și SIS prin bani şi obligaţii reciproce. Cebotari a mai declarat că Guvernul blocului ACUM și PSRM este ilegitim și există coliziuni juridice, la soluţionarea cărora PDM va încerca să participe. Și dacă nu va încerca?

Demisia guvernului Filip nu rezolvă toate problemele, în plus, aceasta nu rezolvă întrebarea principală: Cu privire la legitimitatea deplină a Parlament și a Guvernului nou-alese. O fi aceasta un defect al partenerilor internaționali care „lucrau" în aceste zile şi pe care Plahotniuc i-a dus de nas sau, totuşi, el s-a angajat să rezolve cu cei de la Curtea Constituțională chestiunea privind anularea deciziilor instituţiei din 7, 8 iunie și 9 iunie...

În zilele următoare acest lucru se va clarifica.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?