X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Blocul ACUM a acționat în judecată CEC-ul

23 ian. 2019,, 14:00   Politică
2884 0

Blocul electoral „ACUM” cere în instanță anularea hotărîrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) de stabilire a secțiilor de vot peste hotare.

Potrivit liderei PAS, Maia Sandu, Guvernul și CEC au neglijat două prevederi exprese ale Codului Electoral, care prevăd că la stabilirea secțiilor de votare peste hotare trebuie să se țină cont de prezența la vot la ultimele alegeri (prezidențialele din 2016) și de rezultatele înregistrării prealabile.

Un alt drept încălcat, în opinia blocului ACUM, e faptul că cetățenii nu pot vota în baza pașapoartelor expirate. Cerem în regim de urgență o decize prin care acest lucru să fie permis.

În replică, președintele CEC, Alina Russu, a spus că respectul dreptul fiecărui concurent electoral care nu este de acord cu o decizie sau alta să se adreseze în instanță.

„Oricare concurent electoral, dacă nu este de acord cu deciziile adoptate de către CEC, își poate revendica dreptul de a se adresa în instanța de judecată cu privire la legalitatea deciziei. Eu respect dreptul fiecărui concurent, o poate face aplicînd normele în vigoare”, a fost reacția Alinei Russu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?