X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4054

A depus cerere de apărare a onoarei, dar a uitat să o semneze. Isprava lui Guțul

27 mai. 11:19   Politică
3427 1

A depus cerere de apărare a onoarei, dar a uitat să o semneze. Prima instanță i-a întors cererea bașcanului Evghenia Guțul în cadrul acțiunii de apărare a onoarei împotriva președintelui Parlamentului, Igor Grosu.

Totul, după ce a constatat că plîngerea nu a fost depusă cu respectarea tuturor cerințelor. Mai exact, aceasta a fost expediată prin intermediul poștei electronice - [email protected], fără a fi și semnată de reclamantă. Judecătoarea Angela Ciubotaru i-a restituit cererea care însă poate fi depusă repetat după înlăturarea lacunelor depistate, anunță anticorupție.md citată de Noi.md

Bașcanul UTA Găgăuzia, Evghenia Guțul, propulsată în funcție de partidul declarat neconstituțional Șor și cu statut de învinuită pentru acceptarea finanţării din partea unui grup criminal organizat, l-a acționat în judecată pe președintele Parlamentului, Igor Grosu. O cerere în acest sens a fost depusă în data de 20 mai, pe cale civilă, într-un proces de apărare a onoarei, demnităţii și reputaţiei profesionale. Acțiunea în instanță intervine după ce speakerul Grosu, în cadrul emisiunii În profunzime de la Pro TV Chișinău, a menționat că Guțul nu ar avea șanse să devină membră a Guvernului, deoarece „legea nu prevede ca bandiții să devină membri ai Guvernului”.

Pe 16 mai, Guțul a pierdut în primă instanță procesul de apărare a onoarei împotriva președintei Maia Sandu. Cererea sa a fost refuzată de magistrata Natalia Russu, care a concretizat că Guțul nu va mai putea să se adreseze repetat în judecată „cu aceeaşi acţiune, împotriva aceluiaşi pîrît și cu acelaşi obiect şi aceleaşi temeiuri”.

Evghenia Guțul a atras recent atenția asupra faptului că președinta Maia Sandu nu a semnat decretul de confirmare a sa ca membru al Guvernului Republicii Moldova, așa cum prevede legea din 1994. Maia Sandu a comentat că „o persoană care lucrează pentru o grupare criminală, o persoană care face declarații împotriva propriei țări nu are ce să caute în Guvernul Republicii Moldova”.


Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, examinează cauza în care guvernatoarea regiunii găgăuze și o secretară din cadrul Oficiului Central al fostului Partid „Șor”, Svetlana Popan, sînt inculpate pentru acceptarea finanţării din partea unui grup criminal organizat.

12
1
0
3
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?