Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Avocatul lui Plahotniuc reacționează la învinuirile aduse clientului său

5 noi. 2021,, 17:38   Politică
3190 2

Lucian Rogac, avocatul fostului lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, anunțat în căutare, susține că acuzațiile aduse clientului său în dosarul Metalferos sînt nefondate.

Reacția vine după ce astăzi Procuratura a anunțat că fostul lider PD este pus sub învinuire în dosarul Metalferos.

„Consider acuzațiile înaintate clientului meu ca fiind nefondate, bazate doar pe presupuneri”, a spus Rogac.

Fostul președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, este pus sub învinuire în cadrul dosarului penal Metalferos. Acestuia i se aduc trei capete de acuzare: crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie în proporții deosebit de mare, spălare de bani.

Plahotniuc a fugit din țară în iunie 2019, cînd a pierdut guvernarea și a avut o discuție cu ambasadorul SUA la Chișinău.


Plahotniuc este învinuit pe trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvîrșite în proporții deosebit de mari. În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Americii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA. Plahotniuc a părăsit SUA înaintea alegerilor prezidențiale și s-a aflat periodic în Turcia sau în Cipru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?