Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Analist: Există intenția de a construi o alternativă actualei guvernări

19 iul. 2022,, 14:00   Politică
2964 0

Politiciaul Oleg Cernei afirmă că în ultima perioadă se atestă o încercare de a construi o alternativă actualei guvernări, în rîndul persoanelor din sectorul civic.

Potrivit lui, este vorba de Comitetul pentru Unitate și Bunăstare (CUB), unul dintre fondatorii căruia este fostul ambasador și deputat Igor Munteanu, și care reunește mai multe personalității cunoscute din diverse domenii.

Oleg Cernei este însă de părere că în condițiile războiului și situației economice instabile ar fi dificil pentru orice formațiune de alternativă să se afirme pe scena politică.

„Există în continuare intenția unor persoane din sectorul civic vizavi de a construi o alternativă a actualei guvernări. Dacă ați obervat s-a format un grup în jurul lui Igor Munteanu – CUB, unde se regăsește Veaceslav Ioniță, primarul de Strășeni Valentina Casian, Igor Munteenu. Plus au fost discuții atunci cînd și Platforma DA a trecut printr-un proces de reformatare, inclusiv prin acele alegeri cînd președinte a fost desemnat Dinu Plîngău. La momentul actual însă nimeni nu dorește să-și asume constituirea unei formațiuni de alternativă, vorbesc de segmentul centru-dreapta, din considerentul războului, a situației economice foarte precare. Cert este că circa 40% din alegători nu ma cred în actuala guvernare, au intrat în segmentul celor nehotărîriți”, a declarat Oleg Cernei în cadrul emisiunii Puterea a patra.

Politicianul a mai precizat că chiar dacă unii actori politici de la guvernare și-ar doi să migreze către o altă formațiune de centru-dreapta, în asemenea vremuri dificile nimeni nu vrea să-și asume această responsabilitate.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?