X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Deputat: ”De cînd e PAS la putere datoria țării a crescut cu 22 miliarde de lei”

2 mar. 10:31   Politică
2207 1

Schimb de replici acide între deputatul Blocului comuniștilor și Socialiștilor, Adrian Albu și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Mihail Druță în cadrul emisiunii ”Întreabă Ghețu” de la TV8.

Deputații s-au acuzat reciproc, iar Adrian Albu a menționat că în anii de guvernare al PAS, datoria statului a crescut cu 22 miliarde de lei.

”De cînd e PAS la putere datoria Republicii Moldova a crescut cu 22 de miliarde de lei așa că lăsați-o naibii toată istoria și haideți să vedem acum, ce se întîmplă în țara noastră. Cînd noi sîntem în pragul sărăciei și falimentului, plini de datorii, cu o mulțime de credite care le vor rambursa cei care vor locui în țară. Dumneavoastră veți finisa mandatul și aș dori foarte mult să rămîneți aici, dar poate o să plecați iarăși în diasporă”, a spus Albu.

La rîndul său, deputatul PAS, Mihail Druță, a menționat că întradevăr ar putea pleca din țară, pentru că în Europa sînt frații și surorile sale.

”Eu și în Rusia mă pregăteam să plec, eu plec în diasporă pentru că eu sînt un om care după serviciul militar, la fel ca sute de mii de moldoveni, am plecat peste hotare din motive economice. Am plecat pentru doi trei ani și am stat 14 ani. Acolo sînt frații și surorile mele. Diaspora din Rusia s-a mutat în Europa occidentală după 2014 și tot sînt în Franța, Marea Britanie și Germania. Cu creditele dragul meu coleg, dacă noi un camion încărcat cu fructe pentru cheltuielile de transport erau 2000- 2500 de dolari, acum se cheltuie la 12 mii de dolari și datorită ajutorul și a solidarității UE noi nu am fi supraviețuit. Noi trebuie să fim foarte și foarte recunoscători și cu credite, dar și cu granturi. De ce a căzut guvernarea de pînă la noi? Pentru că i-am prins că pun la care o crimă pentru poporul nostru, voiam să ia 200 de milioane de la Federația Rusă și trebuiau să întoarcă peste 7 miliarde. Iar atunci Curtea Constituțională a spus!”, a spus Druță.


Adrian Albu, a negat informațiile făcute publice de Mihail, spunînd că ”sperietoarea” cu creditul de 200 milioane este un fals.

”Știindu-l pe domnul Chicu care era în fruntea Guvernului eu nu cred că el ar fi permis așa ceva. Iar Curtea Constituțională de foarte mult timp este a dumneavoastră. Vorbind de acele fructe și legume care sînt duse în Europa cu bani mari, de ce atunci rafturile magazinelor noastre sînt pline de produse aduse din afară? Ați văzut ce chimicale au fost găsite în fructele din Spania?”, s-a întrebat deputatul BCS.

31
1
0
3
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?